tisdag 11 september 2012

Vad man kan göra i Edinburgh

Edinburgh är hem till några av världens mest anmärkningsvärda festivaler, den mest actionfyllda månaden är augusti som ser ankomsten av Edinburgh Festival Fringe, Edinburgh International Festival, Art Festival, Military Tatoo och Mela Festival hör till stadens kulturella agenda.

Den sista månaden av sommaren är utan tvekan den bästa tiden att besöka den historiska skotska huvudstaden på grund av det intensiva surret i luften, och något rimliga väderförhållanden överväger lokala standarder. Men anser andra evenemang som äger rum under hela året såsom Vetenskapsfestivalen i mars och Hogmanay i december.

Fringe är vad Edinburgh är mest känd för. Att samla några av världens främsta komiker, skådespelare och dramatiker i över tre veckor av både gratis och biljettunderhållning i spektakulära lokaler över staden. Ett besök på Fringe gör passar alla plånböcker. Bara en kort promenad ner över en av stadens huvudgator kommer att göra dina händer laddade med en mängd flygbladsreklam med shower.
Om du vill ha en paus från alla festivalaktiviteter, vilket kan bli ganska stressigt eftersom gatorna är ständigt packade med folk och högljudda, har Edinburgh fantastiska sevärdheter att se, restauranger att besöka och parker att leka i.

De områdena kring Stockbridge och stranden är ett tyst skatteparadis att fly från folkmassorna och istället frossa i skönhet i den skotska huvudstaden. Bege dig till den botaniska trädgården och Inverleith Park för promenader och picknick. Du kan också vandra längs vattnet i Leith som leder dig direkt till stranden där du kan njuta av några av de bästa restaurangerna i staden. Det är hem för vad som anses Michelin Mile, en särskilt hög koncentration av Michelin-stjärnbeströdda restauranger.

För billiga måltider och lärdom om hur det är att vara student i Edinburgh finns det Newington där du kan hitta fantastiska etniska matställen och en mängd spännande välgörenhetsbutiker att rota runt i.
Planera din transport i god tid eftersom biljettpriserna stiger före festivalsäsongen. Edinburgh har bra förbindelser till brittiska städer med buss och tågförbindelser, liksom många europeiska länder och destinationer över hela världen via sin internationella flygplats. Under sommarmånaderna finns det färjelinjer anslutna till Nederländerna och andra länder från staden.

Clink 78

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar